Witam!
Jest cała masa, różnych "rzeczy", czy "zabawek", napisanych we Flashu..
Od prostych animacji, menu itp, do skomplikowanych stron z XXII wieku..
np.:
http://www.2advanced.com/ Jednak, póki co dopiero zaczynam swoją przygodę i przyjaźń z Flashem..
Niestety, nawet Microshit obraził sie na Macromedię i Bill postanowił, że ich sztandarowa, gówniana przeglądarka, zamiast Flasha, będzie wyświetlać ramkę, po kliknięciu której dopiero pojawi się Flash.. To trochę lipa.., i oczywiście tracą na tym wszyscy ci, którzy piszą strony we Flaszu.. Choć z drugiej strony.., standardem przyszłości ma być format SVG, w którym już teraz można napisać stronkę.. W każdym razie widać, że jednak zmierza to wszystko w kierunku komerchy, i nie dla przeciętego Kowalskiego, czy Smith'a..
A na razie najlepiej do bezkolizyjnego oglądania Flasha, nadaje się FireFox i polecam najlepiej wersję 2.0.1....
Pomyślałem, że może przyda się trochę zabawek napisanych, gotowych we Flashu.. A jest ich całe mnóstwo.. nawet gierki pisze się we Flashu..
Chciałem w tym topie, choć nie koniecznie, ważne, że w Dziale - Flash, zamieszczać takie darmowe "zabawki"..
Np. ..:
Najprostrzy zegarek cyfrowy:
Link bezpośredni do pobrania swf:
Kolejny "sikor" również cyfrowy:
Link do SWF:
Kolejny "sikor" Analog, dokładny..:
Link do SWF:
A to klasyk z Joomla:
Link do SWF:
Może kilka przykładów wykorzystania ActionScript..:
Real Gravity
Link do SWF:
Real Road
Link do SWF:
Zabawy z kursorem.. :
Link do SWF:
..Starfield

Link do SWF:
Mam zamiar wklejać w tym Topie a nawet w całym Dziale Flash, podobne "zabawki", może się komu przydadzą ..
Pozdrawiam

rr