Cześć marylko!

Naprawdę świetnie Ci to wyszło, bardzo realnie, moje gratulacje!
Jednak dorabianie gruchy nochala - szczerze odradzam! Dlaczego?
Poprostu to emota.. widziałaś jakąś z nosem? ..chyba że Pinokio..
Co byś nie zrobiła i niem jak fajny wyszedłby ten nosek, to emoty, są hmm takim gatunkiem.. istot, które zazwyczaj nie posiadają noska i to własnie czyni je takimi universalnymi. Kiedy dodasz nosek, to już personifikujesz taka emotę, ma ona już swój charakter i to mocno zależny od kroju nosa..
Moja rada brzmi: Nie rób tego bo przedobrzysz, a tak, jak jest teraz jest z klasą naprawdę! i pasuje do innych.. Ja mam te emoty sporo czasu..
Jesli to zrobisz, to zobaczysz sama o czym mówię.., kiedyś o tym myślałem i nawet jakieś próby porobiłem, to było ledwie zarysowane schematycznie, a i tak dało kompletnie inny obraz.. I kiedy to zrobisz, to albo szybko zrezygnujesz, albo zaczniesz myśleć, czy im wszystkim nie dorobić po nochalu..
Ale jak się upierasz.. - Można to na stówke zrobić w ImageReady (to część PS'a 9 CS2), dorabiasz nocha na jakiejś warstwie, i kopiujesz do każdego z pojedyńczych obrazków jako dodatkową wrstwę. Oczywiście podzczas tego chrapania, rusza się cała twarz emoty, więc na każdej z klatek ten ruch musi być uwzględniony i to dość spory. Zobacz sama jak kurczy się i poszerza to miejsce na nochala, a tym samym, nochal raz może przypominać nochal Żwirka, a raz Muchomorka.. jeśli wiesz o czym mówię..
Jak zrobic taki nos? To proste, wycinasz kawałek z zamknietej powieki, zweżasz u góry, a na dole robisz dwie elipsy i dajesz im cień wewnetrzny..
Trochę z tym zabawy, i choć z pewnością fajnej, to wybacz Marylko, ale niebyło mnie w kraju z 10 dni i narosło multum zaległości, i żebym oddał na pracę wszystkie noce, pracował 24/dobę to sie zwyczajnie nie wyrabiam. Po prostu nie mam jak, i mam nadzieje, że rozumiesz..
Pozdrówka i naprawdę świetnie Ci to wyszło!

roco