Cze?? marylko!

Naprawd? ?wietnie Ci to wysz?o, bardzo realnie, moje gratulacje!
Jednak dorabianie gruchy nochala - szczerze odradzam! Dlaczego?
Poprostu to emota.. widzia?a? jak?? z nosem? ..chyba ?e Pinokio..
Co by? nie zrobi?a i niem jak fajny wyszed?by ten nosek, to emoty, s? hmm takim gatunkiem.. istot, które zazwyczaj nie posiadaj? noska i to w?asnie czyni je takimi universalnymi. Kiedy dodasz nosek, to ju? personifikujesz taka emot?, ma ona ju? swój charakter i to mocno zale?ny od kroju nosa..
Moja rada brzmi: Nie rób tego bo przedobrzysz, a tak, jak jest teraz jest z klas? naprawd?! i pasuje do innych.. Ja mam te emoty sporo czasu..
Jesli to zrobisz, to zobaczysz sama o czym mówi?.., kiedy? o tym my?la?em i nawet jakie? próby porobi?em, to by?o ledwie zarysowane schematycznie, a i tak da?o kompletnie inny obraz.. I kiedy to zrobisz, to albo szybko zrezygnujesz, albo zaczniesz my?le?, czy im wszystkim nie dorobi? po nochalu..
Ale jak si? upierasz.. - Mo?na to na stówke zrobi? w ImageReady (to cz??? PS'a 9 CS2), dorabiasz nocha na jakiej? warstwie, i kopiujesz do ka?dego z pojedy?czych obrazków jako dodatkow? wrstw?. Oczywi?cie podzczas tego chrapania, rusza si? ca?a twarz emoty, wi?c na ka?dej z klatek ten ruch musi by? uwzgl?dniony i to do?? spory. Zobacz sama jak kurczy si? i poszerza to miejsce na nochala, a tym samym, nochal raz mo?e przypomina? nochal ?wirka, a raz Muchomorka.. je?li wiesz o czym mówi?..
Jak zrobic taki nos? To proste, wycinasz kawa?ek z zamknietej powieki, zwe?asz u góry, a na dole robisz dwie elipsy i dajesz im cie? wewnetrzny..
Troch? z tym zabawy, i cho? z pewno?ci? fajnej, to wybacz Marylko, ale nieby?o mnie w kraju z 10 dni i naros?o multum zaleg?o?ci, i ?ebym odda? na prac? wszystkie noce, pracowa? 24/dob? to sie zwyczajnie nie wyrabiam. Po prostu nie mam jak, i mam nadzieje, ?e rozumiesz..
Pozdrówka i naprawd? ?wietnie Ci to wysz?o!

roco